Actueel in februari 2017

Beiaard in de Optocht

De optocht van Oeteldonk kende ook een kleine beiaardinbreng. Onze optochtwatcher kreeg liefst twee deelnemers met klokjes in het oog.
 

***

Beiaard nodigt uit tot dansen

Wie woensdagochtend op de Parade was, zag een enkeling dansen. En wel tussen 11.30 en 12.30 uur, het uur dat stadsbeiaardier Joost van Balkom altijd op de beiaard van de Sint-Jan speelt. Het leek dansdocente Anne Horster leuk om van dit gratis concert gebruik te maken.

Zelf woont ze al bijna dertig jaar in het centrum van Den Bosch en steeds hoorde ze overal de klokken van de Sint-Jan. Deze beiaardklanken nodigen volgens haar uit om heerlijk over de lege Parade te dansen.

Anne gaf woensdag zelf het goede voorbeeld. Iedereen mocht meedoen, en nee, danservaring is beslist niet nodig. “Het gaat er om even heerlijk te ontspannen, je lichaam vrij te bewegen en je hoofd leeg te maken”, aldus dus enthousiaste Anne die probeerde voorbijgangers tot een dansje te verleiden. Dat lukte nog niet al te goed, maar het idee voor Dansen op Beiaardklanken moet ook nog groeien.

Woensdag 1 februari was de eerste keer dat dit gehouden werd. Anne wil elke eerste woensdag van de maand komen dansen op de beiaardklanken, met uitzondering van schoolvakanties. Wie mee wil doen, kan zich bij Anne Horster melden. Bedoeling is om met een groepje iedere week bij elkaar te komen en een begindans in te studeren. Deze kan dan bij Dansen op Beiaardklanken dienen als opwarmer voor het publiek.

Aanmelden bij Anne kan via: 06 15216615

Meer info via: www.bodymindandsoulfood.nl