Actueel in oktober 2016

Nieuwe klanken vanaf het Stadhuis
De beiaard van het Stadhuis aan de Markt brengt nieuwe klanken voort. Op het hele en het half uur slaat de beiaard aan en is muziek van Tielman Susato te horen. Beter gezegd, het 5erondo van deze componist die leefde in de zestiende eeuw.
Stadsbeiaardier Joost van Balkom heeft voor deze muziek gekozen omdat het een oude melodie is uit de tijd van Jeroen Bosch, de schilder die we dit jaar in de stad groots herdenken. Hij heeft onlangs de trommel opnieuw gestoken zoals dat officieel heet.
Dus let u even op als de klok het hele en het half uur slaat, dan hoort u dus muziek uit de tijd van Jeroen die aan diezelfde Markt woonde.

***

Boek Drie generaties Klokkenspelers in de aanbieding
Liefst drie generaties Van Balkom bespelen samen al honderd jaar de twee beiaarden die Den Bosch rijk is. In 2015 was het precies honderd jaar geleden dat Toon van Balkom stadsbeiaardier werd. Zijn kleinzoon Joost is dat heden ten dage nog steeds. Reden voor de Bossche Beiaard Stichting dit boek in 2015 uit te geven. U kunt het nu aanschaffen voor een zacht prijsje.
Van Balkom Beiaardiers vertelt het verhaal van Toon, Sjef en Joost en schetst meteen een prachtig tijdsbeeld van de ontwikkeling van de beiaard door de jaren heen. Een feest van herkenning voor elke Bosschenaar, want zeg nou zelf: wie kent de klanken van het carillon nou niet?

Het boek Van Balkom Beiaardiers, drie generaties Bossche klokkenspelers 1915 - 2015 is te koop voor 7,50 euro.
In Den Bosch wordt uw boek gratis thuisbezorgd.
Buiten Den Bosch komen er 5 euro verzendkosten bij. 
U kunt het via onze webshop bestellen door hier te klikken.