Actueel in oktober 2017

Onze webcam op de Parade werkt weer


Goed nieuws: onze webcam werkt weer! Boven in de Sint-Jan hebben wij als Bossche Beiaard Stichting twee webcams hangen. Eentje is gericht op de Parade zodat je altijd, overal ter wereld een blik kunt werpen op dit mooie plein aan de voet van de Sint-Jan. Door omstandigheden moesten we de webcam een paar maanden uitschakelen. Maar dat leed is geleden en nu is deze weer in de lucht. Neem snel even een kijkje, klik dan hier.
En daar kunt u ook de beelden zien van onze tweede webcam, deze is gericht op de cabine waarin het klavier van de beiaard staat. Elke woensdagochtend tussen 11.30 en 12.30 uur bespeelt stadsbeiaardier Joost van Balkom daar de beiaard.

 

Nieuwe muziek op beiaard Stadhuis

Vanaf de beiaard van het Stadhuis klinkt sinds begin oktober nieuwe muziek. Stadsbeiaardier Joost van Balkom heeft twee nieuwe nummers uitgekozen die op het heel en het half uur klinken. Op het hele uur is het wiegenliedje Stekelvarkentje te horen, geschreven in de jaren '50 door Annie M.G. Schmidt. En op het halve uur klinkt het Renaissance stuk Ma Juliette Dama.
Onder toezicht van Joost van Balkom hebben medewerkers deze week de nieuwe muziek op de trommel gestoken, zoals dat officieel heet. Door pinnetjes in deze metalen trommel zo te plaatsen, slaan zij de juiste klokken aan van de beiaard en zo komt de melodie dan tot ons. Dus als u over de Markt kuiert, luister dan eens als de klok het heel en half uur slaat.