Actueel in januari 2017

Dansen op beiaardklanken

Dat is nogeens een leuk initiatief van dansdocente Anne Horster: dansen op de klanken van de beiaard. Vanaf februari gaat danseres Anne Horster iedere eerste woensdagochtend van de maand op de Parade met haar leerlingen dansen op de beiaardklanken van de Sint Jansbeiaard. Op dat tijdstip namelijk speelt onze stadsbeiaardier Joost van Balkom live zijn wekelijkse beiaardconcert in de toren van de Sint-Jan.
Anne Horster en haar groep starten tegelijkertijd met het concert vanaf de het Sint-Janscarillon, om 11.30 uur. Dit duurt tot 12.30 uur. Wie mee wil doen kan zich dan melden bij Anne Horster. De eerste keer is woensdag 1 februari 2017.

***

Vanaf 11 januari weer live bespelingen op de stadsbeiaarden

Onze stadsbeiaardier Joost van Balkom zal vanaf woensdag 11 januari weer de beide stadsbeiaarden bespelen. Traditiegetrouw klingelt er tijdens de wekelijkse warenmarkt beiaardspel vanaf de toren van het Stadhuis aan de Markt. Joost van Balkom is dan tussen 10 en 11 uur boven in het torentje aan het spelen.
Een half uur later speelt hij dan vanaf de toren van de Sint-Jan. Dit beiaardspel is live te volgen via onze webcam. Tussen 11.30 en 12.30 uur wordt deze beiaard bespeeld.