2019 - 2020

75 JAAR BEVRIJDING 

CARILLON ESTAFETTE

Exact 75 jaar na de bevrijding van Maastricht start op zaterdag 14 september 2019 om 12.00 uur de nationale carillon-estafette met een bespeling van het 350 jaar oude Maastrichtse stadhuiscarillon door beiaardier Philippe Reuser. De Limburgse hoofdstad is de eerste grote Nederlandse stad die werd bevrijd. Aansluitend volgt de carillon-estafette het spoor van de bevrijders door Limburg, Noord-Brabant, Gelderland en Zeeland naar het noorden van Nederland. Alle beiaardiers zullen een programma spelen met muziek uit de bevrijdingstijd. Kijk voor meer informatie op de website van de Koninklijke Nederlandse Klokkenspelvereniging

http://klokkenspel.org

 

 

--------------------------------------------

Museum Klok & Peel
In museum Klok & Peel welke gevestigd is in Asten is op dit moment de tentoostelling Hemonyspoor te zien. Voor wie Hemony nog niet kent, dit waren de Stradivariussen onder de klokkengieters in de 17e eeuw. De gebroeders Francois en Pieter Hemony goten en stemden de eerste zuiver klinkende speelklokken. Vandaag de dag klinken er nog altijd Hemonycarillons in diverse steden. Ook in 's-Hertogenbosch in het carillon van het stadhuis hangen Hemonyklokken.

Door middel van een route boekje maken bezoekers een reis door de "Gouden Eeuw" waarin de gebroeders Hemony het gieten en stemmen van klokken perfectioneerde.                                   

Het museum is geopend van dinsdag tot vrijdag van 9.30 tot 17.00 en zaterdag, zondag, maandag van 13.00 tot 17.00

adres Ostaderstraat 23; 5271WC Asten