Programma vrijdag 9 juni Junior JazzAcademy

Vrijdag 9 juni
20.00 - 21.00 uur 
Muziekcentrum De Toonzaal, entree gratis

De Junior JazzAcademy is in 2014 als een projectgroep ontstaan tijdens Jazz In Duketown. De Junior JazzAcademy is bedoeld voor muzikanten tussen de 11 en 16 jaar die voldoende vaardigheid hebben op hun instrument en die willen leren samenspelen en improviseren.
De groep geeft regelmatig concerten. De Junior JazzAcademy neemt daarnaast minstens eenmaal per jaar deel aan een uitwisselingsprogramma met steden als Trier, waar een weekend lang concerten worden gegeven.
Net als de JazzAcademy is de Junior JazzAcademy een initiatief van de Bossche musicus en muziekinitiator Jeroen Doomernik vanuit de Stichting Jazzwerkplaats Den Bosch. Doomernik leidt en coacht de groep op structurele basis. Jeroen Doomernik: ‘Het is belangrijk jongeren die serieus bezig zijn met muziek maken zo veel mogelijk te stimuleren. Daarnaast wil ik voor jonge muzikanten een brug te slaan tussen het reguliere muziekonderwijs en opleidingen zoals het conservatorium.’

Joost van Balkom is geboren in 1959. Hij studeerde klarinet aan het Brabants conservatorium bij Piet Jeegers, compositie aan het Koninklijk conservatorium  bij Louis Andriessen, Frederic Rzewski, Diederick Haakma Wagenaar en Dick Raaimakers en  beiaard aan de l’ecole francaise de carillon te Douai (Frankrijk) bij Jacques lannoy. Momenteel is hij werkzaam als beiaardier van ‘s-Hertogenbosch en Drunen en geeft hij klarinet- en saxofoon les, harmonie les aan de piano en compositieles aan verschillende kunstinstellingen. Hij schreef  composities en arrangementen voor verschillende bezetting voor onder andere de festivals Oorproeven, November Music, de Boulevard, jazz in  Duke town, Magisch Maastricht, Bosch Parade en Gaudeamus muziekweek. In 2007 was hij mede oprichter van de Regionale Muziekschool te Bodegraven. In 2012 was hij mede oprichter van de Regionale Muziekschool ‘s-Hertogenbosch. Hij treedt regelmatig op in binnen en buitenland.

Vanavond speelt hij samen met de Junios JazzAcademy het volgende programma:


Chameleon

Walk Like An Egyptian

I Shot The Sheriff

Cols Duck Time