Programma zondag 11 juni Uniek concert met rondleiding in toren Sint-Jan

Zondag 11 juni
Uniek concert Carillon & Electronics met rondleiding in de toren van de Sint-Jan, door Malgosia Fiebig en Jorrit Tamminga
Entreeprijs: € 7,50 (kinderen € 3,75)

Malgosia Fiebig is stadsbeiaardier van Utrecht en Nijmegen.
Malgosia studeerde aan de Muziek Academie van Gdansk, alwaar zij haar Master of Music behaalde voor orgel en koordirectie. In 1999 volgde ze de cursus beiaard bij Gert  Oldenbeuving  en werd de eerste na-oorlogse beiaardier van de St. Catharinakerk na 60 jaar stilte. Na twee jaar werd ze tevens benoemd tot beiaardier van de stadhuisbeiaard in het centrum van Gdansk.
In 2004 verhuisde ze naar Nederland en behaalde een jaar later een Bachelor of Music in Carillon Performance met Arie Abbenes bij de Nederlandse Beiaardschool. Ze studeerde af als Master of Music in juni 2007 met Frans Haagen en Henk Verhoef.
Ze behaalde reeds verscheidene eerste prijzen bij internationale beiaardcompetities en gaf beiaardconcerten in heel Europa, Curaçao en de VS.

Jorrit Tamminga (1973) componeert muziek voor diverse instrumenten en ensembles, in combinatie met elektronica. Ook maakt hij muziektheatervoorstellingen, vaak in combinatie met film en live electronics. 
Als improviserend musicus treedt hij regelmatig op met diverse musici waarbij hij de live electronics bespeelt. Jorrit programmeert live electronics voor componisten, voor muziektheatervoorstellingen, orkesten en ensembles.
www.jorrittamminga.nl

Deskundige gidsen van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch geven voorafgaand en na afloop van de concerten een rondleiding in de toren. U bekijkt dan onder meer het carillon waar de beiaardier zijn of haar noeste arbeid verricht en u heeft boven op de toren een schitterend uitzicht over de stad en haar ommelanden. 

Carillon & Electronics

Jacob van Eyck – Engels Nachtegaeltje

Jorrit Tamminga – Vierkant*

Jacob van Eyck – Questa Dolce Sirena

Louis Andriessen – De Toren

Jacob van Eyck – Een Schots Lietjen

René Uijlenhoet – Koraalriff

* In Vierkant voor het spectrum van de klok verkend. Het notenmateriaal is afgeleid van de analyse van een beiaardklok. De live klankbewerking belicht verschillende partialen van de beiaard. De vorm van de compositie volgt de ontwikkeling van het geluid van een klok: het begint met luide attack en het eindigt met lage zachte toon.

 

Er zijn zondag 11 juni 4 rondleidingen met concert, maar wees er snel bij, er is slechts beperkt plaats. (15 personen per groep).

Aanvang:
13.15 uur 
13.30 uur (uitverkocht)
15.50 uur
16.05 uur

Rondleiding én concert duren ongeveer anderhalf tot 2 uur.
Kosten: €7,50 per persoon, kind (4-12 jaar) €3,75
Kaartverkoop via de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch: