Programma vrijdag 20 april

Vrijdag 20 april, 12.00 – 12.45 uur
Lunchconcert Stadhuis Marc van Boven         gratis   

-------------------------------------------------------------------------------

Vrijdag  20 april, 19.30 – 20.30 uur
Concert voor 2 beiaarden
Joost van Balkom en Marc van Boven
Luisterplaats: bovendek garage Wolvenhoek       gratis 

Lunchconcert 

Het lunchconcert van vrijdag 20 april wordt verzorgd door Marc van Boven, stadbeiaardier van Dendermonde in België. Hij speelt dan voor ons een selectie uit befaamde klassieke werken.
De beiaardklokken noemt hij ook wel ‘zijn vriendinnen’. Zijn motto: “Luister naar muziek met liefde. Om het even welk genre, laat je ziel en die van de muziek naar boven komen.”

Kijk onder aan deze pagina voor het cv van Marc van Boven en programma dat hij vandmiddag speelt.

Luisteren op hoogte: bovendek garage Wolvenhoek

Wilt u eens een keer op een heel bijzondere plek naar een concert luisteren, dan moet u vandaag beslist eens langskomen. Op het bovenste dek van parkeergarage Wolvenhoek middenin het centrum, richten wij vanavond een luisterplaats in. Hier hoor je namelijk perfect het geluid van de beide beiaarden van onze twee Bossche torens die deze Beiaardweek centraal staan: Stadhuis en Sint-Jan.

Onze eigen stadsbeiaardier Joost van Balkom speelt op de beiaard van de Sint-Jan, terwijl zijn Belgische collega Marc van Boven de honneurs waarneemt op de Stadhuisbeiaard. U zult versteld staan van hoe mooi beide instrumenten klinken en op deze plek te horen zijn. Zij spelen Haply van Joost van Balkom, een compositie voor twee beiaarden en luidklokken.

Volg Joost van Balkom rechtstreeks tijdens zijn optreden via onze webcam bij het beiaardklavier in de Sint-Jan. Klik hier
Kijk onder aan deze pagina voor het cv van Joost van Balkom.