Programma zaterdag 21 april

Zaterdag  21 april, 14.30 – 16.30 uur
Klokkenwandeling door John Vermulst  
elfgelui en beiaardconcert Sint-Jan door Joost van Balkom
Beiaardconcert Stadhuis door Michel Gottmer                                                                     
Start: Sint-Jansmuseum (de Bouwloods)                                                                gratis  

                                                      

Wandel mee langs fraaie Bossche klokken

Na jaren weer terug op het programma: de klokkenwandeling. Zoals onze voorzitter Jos Clerx in zijn voorwoord al schreef kent Den Bosch een bijzondere traditie van klokken en klokkengieten. Ruim 200 klokken hangen nog her en der.

Op deze wandeling neemt de Bossche klokkenkenner bij uitstek John Vermulst u mee langs een paar klokken in de binnenstad. Vermulst is ook voorzitter van het vorig jaar opgerichte Bossche Klokkenluiders Gilde.

De bijeenkomst start om 14.30 uur in het Sint-Jansmuseum met een ontvangst en een concert op de beiaard van de Sint-Jan door stadsbeiaardier Joost van Balkom.  Daarna (15.00 uur) zal het elfgelui losbarsten. Kijk onder aan deze pagina voor het cv van Joost van Balkom en het programma dat hij deze middag speelt. Klik hier om dit concert rechtstreeks mee te volgen via onze webcam.

Via de pittoreske binnenstad voert de wandeling (15.00 - 16.00 uur) naar het Stadhuis. Daar zal beiaardier Michel Gottmer, beiaardier uit Etten-Leur de klokken van de Stadhuisbeiaard laten klinken. En dat is heel bijzonder want Gottmer is al 52 jaar beiaardier. U luister op de binnenplaats van het Stadhuis naar zijn concert dat tot 16.30 uur duurt. 
Kijk onder aan deze pagina voor een cv van Michel Gottmer en de nummers die hij vandaag op de beiaard gaat spelen.

Dit concert en de wandeling zijn gratis toegankelijk.
Lees meer over deze klokkenwandeling op de site van het Bossche Klokkenluiders Gilde door hier te klikken.