Programma zondag 22 april

Zondag 22 april, 13.30 – 14.15 uur
Dansen op de Parade
Anne Horster en Joost van Balkom
Verzoeknummers                                                                 gratis 
-----------------------------------------------------------------------------------------
Zondag 22 april, 15.00 – 16.00 uur
Joost van Balkom op de rijdende beiaard
Kerkpleintje                                                                          gratis    

Dansen op de Parade

Dansdocent Anne Horster laat de beiaardmuziek op de Parade tot leven komen met haar dans. Op de klanken van de beiaard hoog in de toren van de Sint-Jan danst zij en nodigt iedereen uit mee te doen. Beiaardier Joost van Balkom speelt verzoeknummers. Kijk onder aan deze pagina welke verzoeknummers bij hem zijn binnengekomen.

Volg Joost van Balkom rechtstreeks tijdens zijn optreden via onze webcam bij het beiaardklavier in de Sint-Jan. Klik hier

Anne Horster:  “Al vele jaren woon ik in hartje Den-Bosch. De klokken en het carillon van de Sint-Jan maken dan ook deel uit van mijn leven. Ik heb vaak de neiging gehad om erop te dansen. Nu breng ik het in de praktijk op de Parade!”
Lees hieronder meer over Anne Horster.

Joost van Balkom op de rijdende beiaard

Onze stadsbeiaardier Joost van Balkom zit vandaag niet hoog boven in een van de Bossche torens, maar bespeelt de rijdende beiaard op het Kerkpleintje. Met deze beiaard kunt u van dichtbij zien hoe ingenieus het klokkenspel op een beiaard is, zoals op deze foto te zien is.
Joost werd in 1959 geboren in Den Bosch. Zijn vader Sjef en opa Toon waren ook stadsbeiaardier van deze stad, zodat Joost als derde generatie nu al ruim een eeuw de beiaardtraditie in stand houdt.
Lees hieronder meer over Joost van Balkom.