Paul Maassen

Paul Maassen schaakt graag op meerdere borden tegelijkertijd. En tegelijkertijd helemaal niet, want de gemeenschappelijke deler in deze is telkens toch weer zijn passie, muziek.

Als 4e generatie beroepsmusicus is hij sinds 2012 stadsbeiaardier van Breda; net als zijn vader, opa en overgrootvader bespeelt hij het carillon van de Grote Toren te Breda. De beiaardiers van de Grote Toren spelen sinds de late middeleeuwen 2 keer in de week, op marktdagen. Een schitterend vak dus, met een stevige poot in het verleden.

Maar vanuit Pauls opleiding als jazzpianist, naar zijn eigen invulling, ook volop in de muziek van vandaag. En dan werkt het alleen maar mee, dat Paul ook actief is in musical en muziektheater; op het oog heel andere muziek dan veel muziek van het culturele erfgoed van de beiaardcultuur. Maar in de praktijk ook muziek voor iedereen; jong en oud, van liefhebber van klassiek tot pop.

Zo is hij seizoen 2015-2016 betrokken bij de Broadway-productie in Carré "Pippin", en 2e muzikaal leider bij de musical "Amandla! Mandela" in het De Lamar Theater met muziek van Paul de Munnik. Als jazzpianist speelt hij momenteel met de band ESP van drummer Pieter Bast, en tourde hij eerder met het Jan Schróder 4tet. In onder andere zijn woonplaats Utrecht is hij regelmatig te horen bij diverse jazz-gelegenheden.

Ten slotte, maar niet ten minste, geeft hij les op de Musicall Factory Tilburg, is hij gastdocent aan Codarts (bij zowel jazz-, muziektheater-, als schoolmuziekafdeling), en was hij docent aan INHolland Haarlem.