Vincent Hensen

Musicus Vincent Hensen (Winschoten, 1986) studeerde vanaf 2005 Docent Muziek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, met als eerste musiceervak orgel. Zijn docent was Theo Jellema. Na deze studie begon hij met de hoofdvakopleiding orgel aan hetzelfde conservatorium, als leerling van Erwin Wiersinga. Tijdens deze studie volgde Vincent masterclasses van o.a. Eric Lebrun (Parijs), Wolfgang Zerer (Hamburg), Leo van Doeselaar (Berlijn), Erik van Bruggen (Leiden) en Pieter van Dijk (Alkmaar) en behaalde hij in juni 2014 zijn tweede bachelor.

Vincent Hensen begon zijn muzikale carrière al op jonge leeftijd als organist van de huidige protestantse gemeente in Oude Pekela, waar hij de beschikking had over een groot Van Oeckelen-orgel uit 1865. In 2004 begeleidde hij zijn eerste vaste koor. Vanaf 2006 dirigeert hij verschillende koren, waaronder sinds 2013 het Toonkunstkoor Delfzijl. In Appingedam is Vincent in 2012 benoemd tot cantor-organist van de Nicolaïkerk, waar hij de cantorij leidt en het mooie Hinsz-orgel uit 1744 bespeelt.

In recente jaren heeft Vincent Hensen zich ook toegelegd op beiaardspelen. Op 31 mei 2015 won hij het Internationaal Beiaardimprovisatieconcours in Den Bosch en in juni 2015 is hij toegelaten tot de masteropleiding Beiaard, welke valt onder de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Regelmatig verzorgt hij al bespelingen, zoals op de Onze-Lieve-Vrouwentoren in Amersfoort.

Bekijk het programma