Hemelse Tonen

Eerste les hemelse tonen

De eerste les van ons lespakket Hemelse Tonen is woensdagochtend 29 november gegeven. Leerlingen van basisschool De Troubadour in Rosmalen viel de eer te beurt om op deze manier kennis te maken met de beiaard en beiaardmuziek. Muziekdocent Jef Geerinckx ging de kinderen op enthousiaste wijze voor in de wondere wereld van de beiaard en beiaardier. Zo kregen zij niet alleen te horen wat een beiaard is, een oeroud instrument dat nog elke dag op veel plaatsen te horen is zoals in Den Bosch. Maar ze gaan ook hun eigen beiaard bouwen en maken daar muziek op. Als afsluiting brengen de kinderen een bezoek aan stadsbeiaardier Joost van Balkom in de toren van de Sint-Jan waar hij wekelijks op de beiaard speelt.

De Bossche Beiaard Stichting heeft een lespakket uitgebracht voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool waarin de beiaard centraal staat. Het heet: Hemelse Tonen. En leerlingen van De Troubadour in Rosmalen krijgen woensdag 29 november de eerste les! Kijk hieronder naar het introductiefilmpje over Hemelse Tonen.
 

 

Hemelse Tonen is een lespakket voor groepen 7 en 8 en is ontwikkeld door de Bossche stadsbeiaardier Joost van Balkom in opdracht van de Bossche Beiaard Stichting. Het werd mede gefinancierd door Rotaryclub ’s-Hertogenbosch. Het is te koop via onze webshop. Klik hier om daar naar toe te gaan.

 

Lespakket Hemelse Tonen

De Bossche Beiaardstichting presenteert in samenwerking met basisschool Het Bossche Broek en Regionale Muziekschool ’s-Hertogenbosch het educatief project over de beiaard Hemelse Tonen.

Op eigentijdse wijze worden elementen uit een nieuw lespakket gedemonstreerd en liedjes over klokken nieuw leven ingeblazen. In het lespakket zit een speeldoosje waarbij een speelkaart wordt geleverd. Door gaten in de kaart te knippen, kunnen kinderen zelf een melodie maken.

Het doel van Hemelse Tonen is de jeugd bekend maken met een typische cultuuruiting van de lage landen, de beiaard.

Wilt u meer informatie over dit lespakket, dan kunt u contact opnemen via: info@beiaardonline.nl 

Het lespakket is ook te bestellen via onze webshop. Klik hier om daar naar toe te gaan.