Beiaardweek

We kijken weer terug op een hele mooie Beiaardweek met prachtige concerten en prachtig weer.

De beiaard was niet alleen te horen maar ook te zien via onze facebook pagina http://www.facebook.com/BosscheBeiaard?ref=bookmarks, ook Gerard Monté heeft diverse foto’s en video’s gemaakt. Deze zijn te zien op https://vimeo.com/414426671 en https://gerarddenbosch.nl

Op woensdag opende onze eigen stadsbeiaardier,  Joost van Balkom de beiaardweek met een concert op de stadhuis beiaard welke varieerde van Glen Miller tot Elvis Presley.

Heerlijke luistermuziek .

Woensdagavond was het de beurt aan Gerda Peters die werkelijk prachtige muziek vanaf de Beiaard van de St Jan over de verstilde Parade liet klinken. Gezien de vele positieve reacties op facebook viel het concert zeer in de smaak.

Donderdag kwam Auke de Boer, stadsbeiaardier uit Groningen spelen. In de ochtend op het stadhuis waar de vrolijke en herkenbare klanken van diverse musical liedjes zoals nummers uit “ja zuster, nee zuster” van Annie M.G. Schmidt en Anatevka over de markt klonken.

’s Avonds speelde Auke op de beiaard van de St Jan. Ook hier bekende en minder bekende nummers uit musicals. O. a. Edelweiss en “ I dit it my way” van Frank Sinatra klonken heerlijk.

Vrijdag stond er eigenlijk Marc van Boven gepland, maar onze Belgische beiaardier kreeg helaas geen toestemming om België te verlaten en helaas was ook Joost van Balkom onverwachts verhinderd waardoor ook het dubbelconcert in de avond geen doorgang kon vinden.

Gelukkig heeft Dick van Dijk ons uit de brand geholpen en zowel het lunch als het avondconcert verzorgt met vrolijke liedjes op beide beiaarden. Hulde hiervoor.

Tijdens zijn lunchconcert werd er ook gedanst op de markt

door jong en oud. 

Zaterdag hadden we Jan-Sjoerd van der Vaart uit Etten Leur als beiaardier te gast. Met een medley van  muziek uit Eurodisney en chansons uit Frankrijk en variaties op Belgische volksliedjes was ook dit weer een verassend en veelzijdig concert.

Zaterdagavond mochten de leerlingen van de Bossche Beiaardschool hun lessen in praktijk brengen. Darian van Ipenburg, Hans van Ipenburg, Rinka van Ipenburg en Aafke de Vries zetten hun beste beentje voor en gezien de leuke en positieve reacties op facebook was het niet onverdienstelijk

Op zondag sloot Joost van Balkom de beiaardweek af met een stuk uit het concert wat zijn grootvader Toon van Balkom speelde bij de inwijding van de beiaard van de kathedraal van Rouen 100 jaar geleden. Daarnaast was er speelde Joost een voornamelijk Frans programma.  Satie van de beiaard klinkt ook vanaf de beiaard heel mooi.

Al met al kijken we weer terug op een fijne beiaardweek.

De concerten zijn nog terug te zien op onze facebook pagina; www.facebook.com/BosscheBeiaard?ref=bookmarks,