Beiaardweek 2020

BEIAARDWEEK 2020 VAN 13 TOT EN MET 17 MEI

De beiaardstichting is ondanks het coronavirus bezig met de voorbereidingen van de 31ste Beiaardweek.  Het wordt weer een gevarieerd programma op de beiaard van de St jan en het Stadhuis. omdat onduidelijk is hoe het e.e.a. gaat verlopen publiceren wij het definitieve programma pas in een later stadium

 

 

 

*********************************

 

 

Van 10 tot 14 april werd de bossche beiaardweek gehouden. Een week waar wij als stichting met plezier op terug kijken. Op woensdag 10 april startte de week met een concert op de toren van de St Jan waarbij Darian en Hans, beiaardleerlingen van Joost van Balkom, hun debuut maakte op de St Jansbeiaard. bezoekers konden in de toren luisteren en kijken naar het beiaardspel. Op donderdag verzorgede Pieter Maassen en Fredric Dupont een concert op respectievelijk het stadhuis en de St Jan.                                                                    Vrijdag 12 april was op het dak van de Wolvenhoek weer een luisterplaats ingericht voor het dubbelconcert. Onder het genot van warme thee en koffie werd geluisterd naar Jan Bezuijen en Joost van Balkom. Alhoewel de wind wel enige spelbreker was en sommige tonen wat verwaaide was het toch een mooi concert.                                                                                                                                                                     

Zondag werd de beiaardweek afgesloten in de Hervormde Kerk met het prachtige concert van het koperkwinter van de fanfare bereden wapens in samenwerking met Paul Maassen op de reizende beiaard. Al met al kijken wij terug op een geslaagde beiaardweek.

------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Al vele jaren organiseerd de Bossche Beiaardstichting een Beiaardweek. Ieder jaar zij ieder jaar een nieuw uitdagend progtramma samen. Dit jaar het beste van 30 jaar beiaardweek. Zo spelen we weer op vrijdagavond 12 april het dubbelconcert op zowel het stadhuis als de toren van de St Jan. Op woensdag 10 april presenteren de leerlingen van de Bossche Beiaardschool zich en op  Op zondag 14 april sluiten we groots af met het koperkwintet van de Fanfare bereden wapens in de Hervormde kerk.

Alle concerten zijn gratis toegangelijk. De concerten van de st. Jan beiaard kunnen live bekeken worden, klik hier om naar de webcam pagina te gaan.

voor het voorlopige programma klik hiernaast op beiaardweek 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beiaardweek 2018

Rondom de Bossche torens. Dat is het thema van de Bossche Beiaard Week die dit jaar al in april wordt gehouden. En natuurlijk hebben we het dan over de torens van het Stadhuis en van de Sint-Jan die beide een prachtige beiaard herbergen. 
De Bossche Beiaard Week is van woensdag 18 tot en met zondag 22 april. We gaan dit jaar naar buiten, zoals gezegd rondom de torens, waar u kunt meegenieten van beiaardmuziek, zang én dans. 

Klik hier voor het programma van woensdag 18 april 2018
Klik hier voor het programma van donderdag 19 april 2018
Klik hier voor het programma van vrijdag 20 april 2018
Klik hier voor het programma van zaterdag 21 april 2018
Klik hier voor het programma van zondag 22 april 2018

En wat zou het mooi zijn als we ieder jaar zo'n mooie beiaardweek kunnen blijven organisren. Word daarom ook Vriend van de Bossche Beiaard Stichting. Kijk hieronder om onze folder te downloaden. Of bel met onze secretaris
dhr. Walther Hoevenaars: tel: 06 - 2274 1200