Actueel

Peace Day. De 'Internationale Dag van de Vrede' (International Day of Peace) is een door de Verenigde Naties uitgeroepen jaarlijkse dag op 21 september voor aandacht voor de vrede. Het doel is een wereldwijde dag van wapenstilstand en geweldloosheid. Op deze dinsdag luiden wij de 11 luidklokken van de Sint Jan voor de vrede.

De 'Internationale Dag van de Vrede' werd voor het eerst vastgesteld in 1981 (resolutie 36/67), samenvallend met de openingssessie van de Algemene Vergadering, ieder jaar in september. Sinds 2001 vindt de dag jaarlijks plaats op 21 september (resolutie 55/282).
Met de hand luiden Sint-Jansklokken

Op vrijdag 9 juli 2021 werd de Sint Janstoren opgeleverd en werd het met de hand luiden aan de pers voorgesteld. De perspresentatie van de gemeente Den Bosch was gericht op de jongste beiaardier van Nederland Darian. Darian studeert aan de Bossche beiaardschool bij Joost van Balkom beiaard. Nu mocht hij niet alleen op de beiaard spelen, maar ook de klokken luiden. 

Voor het met de hand luiden van de zeven zwaarste klokken wordt een werkgroep in het leven geroepen waarin, in ieder geval, Kring vrienden van 's-Hertogenbosch, de stadsbeiaardier, de plebaan en de Bossche Beiaardstichting vertegenwoordigd zijn. Deze werkgroep gaat onderzoeken hoe en wanneer er het beste met de hand geluid kan gaan worden. 

Bossche beiaardweek

In 2021 wordt de traditionele Bossche Beiaardweek omgetoverd naar het Jacob van Eyck festival dat in het weekend van 14 tot en met 17 oktober zal plaatsvinden in Drunen, Heusden en 's-Hertogenbosch. 

Beiaardexamens

Dit jaar zijn er verschillende leerlingen van de Bossche Beiaardschool die examen zouden kunnen doen voor 'A' of 'B' (amateur)niveau. We zijn aan het bekijken hoe wij dit het beste kunnen inrichten. Het examen zal dan bestaan uit een theorie en een praktijk gedeelte.