Jacob van Eyck festival 2021

Safe the date:

Jacob van Eyck festival 2023.

van 28 september 2023 tot en met 1 oktober 2023 in heusden, Drunen en 's-Hertogenbosch.

Jacob van Eyck festival 2021
Deze nieuwe festivaleditie was een eerste samenwerking tussen de Stichting Jacob van Eyck Heusden en de Bossche Beiaardstichting. Samen stelden  we een mooi programma samen, met nog steeds de vesting Heusden als kloppend hart, maar ook 9 beiaardconcerten in Den Bosch en 4 in Drunen.

Een Van Eyck marathon op de Sint-Jansbeiaard in Den Bosch vormde op donderdagavond 14 oktober de opmaat, maar de officiële opening was op vrijdag 15 oktober door 200 schoolkinderen in de Heusdense Catharijnekerk.

Gast van het festival was niemand minder dan topblokfluitiste Lucie Horsch, de jonge winnares van de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs 2020. Met haar ensemble verzorgde ze het hoofdconcert van het festival op zaterdagavond 16 oktober in de Catharijnekerk in Heusden.

De Bredase componist Daan Manneke kreeg van de Bossche Beiaardstichting een compositieopdracht om voor beiaard te schrijven. Zijn werk, met de titel 'wat zalmen op den avond doen' werd 9 maal tijdens het festival uitgevoerd door beiaardiers uit Nederland en Vlaanderen. 

 

 
Bezoek de festivalwebsite
De volgende editie wordt gehouden in het najaar van 2023.