Dansen op de Parade

Woensdag, 06 mei 2026
Van 11:30 tot 12:30

Op iedere eerste woensdag van de maand organiseert team DANSEN IN DE STAD een gratis dance class op de Parade in Den Bosch. Incidenteel organiseren we ook op andere plekken en andere dagen.

Niet zomaar dansen, maar vrij dansen op de bijzondere klanken van de beiaard waar op dat moment live op gespeeld wordt. Dat kan zijn op de beiaard van de Sint Jan’s kathedraal op de Parade, maar ook die van het stadhuis op de Markt of zelfs op de klanken van een rijdende beiaard.
DANSEN IN DE STAD is voor iedereen. Laat je inspireren door de klanken van het carillon en voel je vrij te bewegen. Alleen of samen met anderen.

Waar, wat en wanneer?
Om 11:30 verzamelen we bij de bakfiets op de parade in Den Bosch bij de Sint Jan. Dan beginnen we met een gezamenlijke opwarming, waarin we het lijf losmaken en ons focussen op de klanken die de beiaardier maakt. Daarna gaan we vrij dansen, eventueel met begeleiding voor degenen die schroom hebben. Tussen de nummers doen we een ‘freeze’, zodat we gewaar worden van de dansers en voorbijgangers om ons heen.

De muziek die de beiaardier speelt hoeft niet kerkelijk te zijn. Joost of een collega speelt diverse genres, zoals jazz, pop, filmmuziek, kinderliedjes en klassiek. Ook is het mogelijk om een nummer aan te vragen bij ons, wij geven dat dan door aan de beiaardier.

Iedereen is welkom. Geef je op door een mail te sturen naar dansenindestad@gmail.com. Of kom naar de Parade en zet je naam op het formulier op de bakfiets.